Klantenportaal

ISO 27001-standaard

Om als zakelijke provider de kwaliteit van onze dienstverlening te meten en te verbeteren is een ISO-27001 certificering een goed hulpmiddel.

U vindt het vast belangrijk dat de veiligheid, integriteit en betrouwbaarheid van uw gegevens gewaarborgd zijn. Wij vinden dat ook en werken daarom volgens de principes van deze standaard.

 

Wat is ISO 27001?

SO 27001 is de meest gebruikte standaard voor security management buiten de Verenigde Staten. Ofwel een norm waarin wordt beschreven hoe informatiebeveiliging procesmatig ingericht zou kunnen worden.

Deze norm is van toepassing op alle typen organisaties (dus zowel bedrijven,  overheidsinstanties en non-profitorganisaties). Tevens specificeert zij bijvoorbeeld eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS).

 

Wat houdt ISO 27001 concreet in?

Voor het invoeren van deze methode zijn een aantal zaken van belang, waaronder bijvoorbeeld beveiligingsbeleid, risicomanagement, assetmanagement, fysieke beveiliging en nog meer.

Alle processen die binnen onze organisatie aanwezig zijn dienen gedocumenteerd te zijn en uiteraard dient volgens diezelfde stappen gewerkt te worden.
Dit allemaal met maar één doel: continue verbetering van onze dienstverlening, zodat u als relatie de vruchten plukt van onze inspanningen.

Hanteert u hoge eisen aan beveiliging voor uw organisatie of hebt u vragen over ISO27001 en onze diensten ? Neem contact op met ons.