Betere beveiliging voor uw email

  1. Home
  2. Algemeen
  3. Betere beveiliging voor uw email

Beveiliging van uw data is voor ons vanzelfsprekend. Ook uw email valt hier uiteraard onder.

Om ongewenst lekken van uw berichten onderweg te voorkomen kunt u uw email al geruime tijd ophalen op basis van een versleutelde verbinding. Ook wisselen wij met andere mailservers de mail versleuteld uit.

Sinds heden hebben we echter DKIM op onze omgeving geïmplementeerd. DKIM zorgt er voor dat de mail die u verstuurt van een handtekening wordt voorzien. De ontvangende partij controleert die handtekening op geldigheid met behulp van een publieke sleutel welke in de DNS staat. Hiermee kan de ontvanger het onderscheid maken tussen een geautoriseerde mail of een niet-geautoriseerde mail. Hiermee kan ook opgemerkt worden dat uw mail onderweg gewijzigd is. Het is aan de ontvangende partij om bepaalde conclusies te verbinden aan een ontbrekende of onjuiste handtekening.

Hierdoor wordt uw domein niet alleen veiliger maar wordt het ook minder interessant voor spammers om te misbruiken. De kans dat hun mail (waarvoor uw domeinnaam wordt misbruikt) aankomt is immers kleiner geworden.

Wilt u meer weten over DKIM? Op Wikipedia staat een een eenvoudige uitleg van DKIM.

Als u eventueel uw VPS ook wilt voorzien van DKIM dan kunt u contact met ons opnemen voor de implementatie daar. Ook als u eventueel nog een stap verder wilt met professionalisering van uw email en DMARC wilt gaan uitrollen kunt u met ons contact opnemen.

Menu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap