Terugblik op 2018

  1. Home
  2. Algemeen
  3. Terugblik op 2018

Zoals voorgaande jaren is het de tijd om even achterom te kijken.

Net zoals in voorgaande jaren hebben we in 2018 een aantal aanpassingen doorgevoerd in onze infrastructuur.
Sommige wijzigen zijn voor u wellicht niet merkbaar; zoals snelheidsverhogingen van diverse verbindingen tussen onze netwerklocaties (in Amsterdam en tussen Amsterdam en Eindhoven).

Ook hebben we op het gebied van uptime aangebracht in onze omgeving.
Zo draaien we nu bijna alle domeinen op 3 nameservers in plaats van 2. Als u wilt weten waarom we dat hebben gedaan hebben kunt u meer lezen in de blogpost “Domeinnaam registreren voor zakelijk gebruik”.
Ook is er een extra transit-verbinding gekoppeld voor afwikkeling van het verkeer.

En last but not least hebben we verbeteringen doorgevoerd welke een hogere veiligheid waarborgen.
Denk hierbij aan de implementatie van de GDPR wetgeving.
Maar ook op technisch vlak zijn we hogere eisen gaan stellen aan onszelf. Zo draaien we DNSSEC voor domeinnaamregistraties en hebben we RPKI uitgerold. Ook wordt alle mail, voor zover technisch mogelijk, door ons versleuteld verstuurd en ontvangen. Om de veiligheid van uw data te verhogen hebben we geheel nieuwe backupomgeving geïnstalleerd. Hierdoor is het maken van backups eenvoudiger geworden én voor u eenvoudiger te controleren.

Met het oog op 2019 hebben we een geheel nieuwe Voice over IP-omgeving geïmplementeerd. De eerste klanten zijn hier inmiddels op overgezet. Deze omgeving maakt een centrale in de cloud mogelijk en biedt zeer veel voordelen.
Zeker nu ISDN uitgefaseerd gaat worden in 2019.

Zoals u ziet hebben we op de achtergrond een flink aantal organisatorische en technische verbeteringen doorgevoerd welke voor u positief uitwerken. Hier gaan we in 2019 uiteraard mee verder.

Menu