Wijziging IP-adres secondary nameserver

Vanwege een wijziging in het netwerk dient u voor 30-10-2016 deze instelling ook binnen uw netwerk aangepast te hebben. Inmiddels zijn onze zakelijke verbindingen welke wij geautomatiseerd aan kunnen passen, voorzien van de nieuwe instelling. Indien uw binnen uw netwerk bepaalde componenten hebt draaien waarin onze nameservers handmatig staan geconfigureerd dient u deze wel zelf aan te passen.

 

Waarom moeten we dit aanpassen ?

Deze instelling dient aangepast te worden omdat het IP-adres van onze secondary nameserver wijzigt. Indien u binnen uw omgeving deze instelling niet wijzigt kan het zijn dat de nameresolving trager wordt.

 

Wat doet een nameserver ?

Een nameserver zorgt voor het omzetten van domeinnamen (bijvoorbeeld www.businessconnect.nl) naar een bijbehorend IP-adres en draagt zo zorg voor het kunnen bezoeken van websites of het kunnen versturen van mail.

Normaliter gebruikt uw netwerk 2 nameservers, de zogeheten primary nameserver en secondary nameserver zodat er redundantie is in de zogeheten nameresolving.

 

Waar moet dit aangepast worden ?

Deze instelling dient aangepast te worden in alle apparatuur / programmatuur die een verwijzing heeft naar onze nameservers.

Hierbij kunt u denken aan routers, DHCP-servers, DNS-forwarders, en zelfs eventueel werkplekken en netwerkscanners.

Om de impact van wijzigingen te beperken adviseren wij u om zoveel mogelijk gebruik te maken (indien mogelijk) van een lokale dns-server die onze nameservers als forwarder gebruikt. Zo is uw netwerk ook beter beheersbaar.

Indien uw zakelijke internetverbinding op basis van PPPoE of PPPoA werkt staat uw router al vaak dusdanig ingesteld dat de verbindingen vanuit ons netwerk worden overgenomen. Als dat het geval is volstaat het om uw router minimaal 15 minuten uit te zetten en vervolgens weer op te starten.

Uiteraard kan uw systeembeheerder en/of netwerkbeheerder u hiermee van dienst zijn, wij zijn niet op de hoogte van uw specifieke situatie.

 

Wat zijn de IP-adressen van de nameservers ?

De IP-adressen van onze nameservers zijn als volgt :

ns0.businessconnect.nl 46.183.250.53
ns1.businessconnect.nl 80.69.95.21

Deze nameservers zijn uitsluitend te gebruiken op verbindingen welke via ons worden afgenomen. Verzoeken naar onze nameservers van verbindingen van derden worden geweigerd.

U vindt overigens een overzicht van de ip-adressen van onze belangrijke servers op onze supportpagina.