4G backup

Een goed werkende internetverbinding is belangrijk voor elke onderneming. Veel applicaties werken in de cloud. Daardoor kunt u stil komen te liggen bij een storing aan uw verbinding. Met 4G backup voorkomt u downtime van uw verbinding.

Categorie: Verbindingen

Beschrijving

Uw internetverbinding altijd bereikbaar…

Met deze oplossing schakelt uw verbinding automatisch over van uw primaire verbinding naar 4G. Wij zorgen ervoor dat uw extern IP adres behouden blijft. Hierdoor hoeft u ook geen firewall- of DNS wijzigingen uit te voeren.

Voordelen

De voordelen van 4G backup in het kort:

  • Schakelt automatisch over (en terug)
  • Met behoud van uw extern IP-adres of IP subnet
  • Internet blijft bereikbaar vanaf uw kantoor
  • Interne systemen blijven bereikbaar voor (externe) medewerkers
  • Behoud van IP-adres

Waarom 4G als backup voor uw verbinding?

Normaliter loopt uw internetverbinding over fysieke infrastructuur. Kabels of glasvezel in de grond op uw eigen perceel. Deze lopen ook langs de openbare weg. Bij graafwerkzaamheden is er altijd een risico dat die kabels geraakt worden en uw verbinding offline gaat.

4G is draadloos

Doordat 4G geen gebruik maakt van fysieke infrastructuur voor “the last mile” biedt dit een goede bescherming tegen storingen als geval van graafschade of bliksemschade aan de DSLAM, wijkcentrale of andere fysieke componenten.

Automatische omschakeling

Doordat wij voor deze oplossing gebruik maken van hetzelfde techniek die ISP’s onderling gebruiken om verkeer uit te wisselen (BGP) merkt u niets van het omschakelen. Uw verbinding schakelt automatisch over op de 4G verbinding in geval van een calamiteit op de primaire verbinding. Daarbij maakt het ook niet uit of uw primaire verbinding DSL of Fiber is. Zodra uw primaire verbinding weer online is schakelt alles weer automatisch om!

Uw systemen blijven bereikbaar

Door de gebruikte techniek blijft uw IP-adres naar buiten gelijk. Hierdoor blijven applicaties en apparatuur die vanaf buiten beschikbaar zijn netjes bereikbaar onder hetzelfde IP-adres. Denk hierbij aan VPN-tunnels, servers maar ook aan camera-bewaking !

Gerelateerde producten

Additionele producten

Menu