Klantenportaal

Support

support

Vragen omtrent hosting

 • Hoe moet ik mijn website plaatsen?

  Uw website kunt u plaatsen middels een ftp-programma. Wij adviseren hiervoor de programma’s FileZille of ws-ftp. Deze zijn beiden gratis te downloaden. Het gebruik van Internet Explorer als ftp-programma raden wij af aangezien deze niet geheel compatibel is. De inlog-gegevens hebt u ontvangen van ons per brief; deze gegevens hebt u nodig om verbinding te maken.
 • Hoe kom ik bij phpmyadmin?

  U kunt phpMyadmin bereiken door te surfen naar de locatie welke op de documentatie van uw MySQL-database is aangegeven. Vervolgens kunt u inloggen met de gebruikersnaam en wachtwoord welke u van ons gekregen. Overigens staat ook op de brief vermeld hoe u in kunt loggen op PhpMyAdmin
 • Hoe stel ik mijn WordPress website veilig?

  Het maken van een backup van uw WordPress website hebben we uitgebreid beschreven in dit artikel.
 • Hoe kan ik mijn WordPress website updaten?

  Omdat het bijwerken of updaten van uw WordPress website op meerdere manieren mogelijk is hebben we hiervoor een apart artikel geschreven. Lees hier hoe je je website bijwerkt.
 • Ondersteunen jullie HTTP/2?

  HTTP/2 ofwel; versie 2 is de laatste versie van HTTP. Deze versie heeft grote verschillen ten opzichte van voorgaande versies van HTTP. Deze versie zou mede dankzij die verschillen, het internet sneller moeten gaan maken. Momenteel ondersteunen Nederlandse providers dit nog niet, of zeer beperkt aangezien de server-software nog niet geschikt is voor productie-toepassingen. Zodra wij dit nieuw protocol voldoende geschikt vinden om in onze productie-omgeving te gaan draaien zullen we dit uiteraard ook gaan ondersteunen om de performance van uw website optimaal te houden.

Vragen omtrent e-mail

 • Hoe stel ik mijn email in ?

  Aangezien onze mail op verschillende apparaten op te halen is hebben we hiervoor een aparte handleiding “Mail op domeinnaam instellen” beschikbaar.
 • Welke mailservers hebben jullie?

  Voor inkomende mail dient u mx1.businessconnect.nl of mx2.businessconnect.nl te gebruiken. Voor uitgaande mail kunt u gebruik maken van mx-out.businessconnect.nl (indien uw verbinding via ons loopt). Hebt u geen verbinding van ons dan kunt u versturen via de mx1.businessconnect.nl of mx2.businessconnect.nl waarbij u in uw mailclient aangeeft dat u aan wilt melden met dezelfde gegevens als voor de mailserver voor de inkomende mail. Eventueel kunt u ook een afwijkende poort opgeven (namelijk 587) indien u achter een Ziggo, UPC of KPN-verbinding zit welke outbound verkeer naar poort 25 blokkeert.

  Raadpleeg eventueel onze handleiding “Mail op domeinnaam instellen“; hierin staat met schermafdrukken voor diverse apparatuur en programmatuur vermeld hoe u dit in dient te stellen.

 • Kan ik mijn email beveiligd ophalen?

  Uiteraard kunt u uw mail beveiligd ophalen bij ons. In uw mailinstellingen op uw smartphone of computer dient u aan te geven dat de verbinding beveiligd moet zijn. Voor POP en IMAP ondersteunen we SSL; voor SMTP ondersteunen we STARTTLS. Voor meer informatie kunt u ook onze handleiding “Mail op domeinnaam instellen” raadplegen.

 • Hoe kan ik mijn mailbox opschonen?

  Omdat de opslagruimte van uw mailbox gelimiteerd is is het van belang om uw mailbox schoon te houden. Lees hiervoor het artikel “Hoe schoon ik mijn mailbox op” elders op onze website.
 • Kan ik mijn account instellen in Gmail?

  Uw account binnen GMail gebruiken is mogelijk. In onze handleiding “Mail op domeinnaam instellen” staat de configuratie hiervan met schermafdrukken uitgelegd.
 • Kan ik ook mijn agenda en contactpersonenen synchroniseren ?

  Jazeker; dat is mogelijk. U kunt dat doen middels onze dienst “Hosted Exchange”. Lees meer over Hosted Exchange.

 • Hoe gebruik ik webmail?

  Om van webmail gebruik te kunnen maken, dient u een internetverbinding en een browser (Firefox, Chrome, Internet Explorer etcetera) te hebben. U start uw browser op en maakt een verbinding met het Internet. Vervolgens surft u naar de internetlocatie webmail.businessconnect.nl . Vervolgens kunt u aanmelden met uw email-gegevens (welke u in een separaat schrijven reeds hebt ontvangen).
 • Hoe veilig is webmail?

  De veiligheid van deze mail bepaalt u in principe zelf. Open bijvoorbeeld nooit bestanden die u niet vertrouwd. Maar bovenal dient u er bij webmail op te letten dat gebruikers na u niet uw mailbox kunnen openen. Bepaalde browsers (Explorer) bieden namelijk de mogelijkheid om wachtwoorden vast te leggen. Gebruik deze functie niet. Iedere gebruiker die na u komt en (toevallig) uw loginnaam weet, krijgt dan automatisch het daarbij behorende wachtwoord en kan dus uw e-mail lezen! De informatie die wordt uitgewisseld tussen onze mail server en uw browser, wordt versleuteld over het internet verstuurd middels een certificaat. U kunt er dus zeker van zijn dat de gegevens die u ontvangt van onze server afkomstig zijn en dat deze onderweg niet gewijzigd kunnen worden.
 • Hoe importeer ik mijn adressen in de webmail?

  Het importeren van een adressenbestand in uw webmailomgeving staat uitgelegd op de pagina “Hoe importeer ik een adresboek“.
 • Waar vind ik meer informatie over webmail?

  We hebben een handleiding beschikbaar waarin meer uitleg wordt gegeven over het werken met onze webmail-oplossing. Download de handleiding “Handleiding webmail“.
 • Wat moet ik opnemen in mijn SPF-record?

  Om het voor u eenvoudig te houden hebben we een uniform SPF-record waarin alle relevante IP-adressen zijn opgenomen. Deze kunt u in uw SPF-record opnemen door het volgende toe te voegen: include:_spf.businessconnect.nl
 • Wat is DKIM?

  DKIM is een techniek waarbij de authenticiteit van mail aangetoond kan worden. Door berichten te ondertekenen met een sleutel en het publieke deel van deze sleutel in de DNS te publiceren kun je aantonen dat de mail door uw organisatie is verstuurd. Meer (technische) uitleg vind je o.a. op Wikipedia.
 • Ondersteunen jullie DKIM?

  Uiteraard ondersteunen wij DKIM. Alle POP/IMAP boxen zijn standaard voorzien van DKIM waarbij de keys op regelmatige basis worden gewijzigd.
 • Wat is DMARC?

  DMARC is een manier om aan te geven hoe met mails omgegaan met worden bij ontvangst. Het combineert informatie uit het SPF-record en de DKIM en bepaalt hoe mail behandelt moet worden welke niet daaraan voldoet.
 • Ondersteunen jullie DMARC?

  DMARC is een DNS instelling in de vorm van een TXT-record. Dat wordt ondersteund. Daarnaast zijn we stapsgewijs ook alle domeinen van DMARC informatie aan het voorzien.

Vragen omtrent domeinnaamregistraties

 • Hoe kan ik een domeinnaam registreren?

  U kunt zeer eenvoudig via onze webshop (https://webshop.businessconnect.nl) een domeinnaam registreren. Indien u een extensie wenst welke niet via onze webshop beschikbaar is kunt u contact opnemen met ons per telefoon of via ons contactformulier.
 • Hoe kan ik zien of een domein vrij is?

  Via onze webshop  https://webshop.businessconnect.nl/ kunt u snel controleren of domeinen vrij zijn. Helaas geeft iedere domeinnaamextensie een eigen tekst terug dus het resultaat zult u zelf moeten interpreteren. Vanuit die omgeving kunt u ook direct een domein registreren of verhuizen wanneer u over de vereiste autorisatiecode beschikt.
 • Hoe kan ik een domein verhuizen?

  Als u een domein wilt verhuizen dan dient u bij de huidige registrar de zogeheten “token” op te vragen. Met behulp van die token kunnen wij het domein naar ons toe verhuizen.
 • Hoe kan ik een domein verhuizen van een geroyeerde SIDN-registrar?

  Wanneer uw huidige registrar haar verplichtingen ten opzichte van SIDN niet is naagekomen zullen alle domeinen die bij die registrar zijn ondergebracht “registrarloos” worden. U krijgt als houder hiervan bericht van SIDN en u wordt in de gelegenheid gesteld om uw domein elders onder te brengen. In dit geval is geen token benodigd.
 • Welke domeinen kan ik registreren via BusinessConnect?

  Via BusinessConnect kunt u niet alleen de standaard-domeinnamen registreren waaronder .be of .eu, maar wij registreren meer dan 80 verschillende domeinextensies. Dit is ideaal wanneer u bijvoorbeeld een merkrechthouder bent en u dit merk wilt beschermen door de domeinen vast te leggen. Hier hebt u dan slechts één partij voor nodig.
 • Kan ik mijn eigen nameservers gebruiken?

  Indien wij uw domeinen registeren is het mogelijk dat u uw eigen nameservers gebruikt. U dient zich er dan wel van te overtuigen dat deze voldoende redundant zijn opgezet. Vanwege onze configuratie is het niet mogelijk voor ons om alleen secondary DNS te draaien van uw domeinen. Echter, waarom zou u uw eigen dns willen draaien ? Wij beschikken over drie nameservers in 3 verschillende TL’s in 3 verschillende netwerken op 2 continenten beschikbaar zijn.

 • Wat is DNSSEC?

  DNSSEC staat voor “Domain Name System Security Extensions” en is een uitbreiding op het oude DNS-protocol. Door deze uitbreiding wordt het DNS protocol veiliger. Zo zijn zogeheten “cache-poisoning” of “man-in-the-middle” attacks niet meer mogelijk. Dit gebeurd door het antwoord van een DNS-aanvraag te koppelen aan een digitale handtekening. Hierdoor kan gecontroleerd worden of het resultaat van de DNS-aanvraag valide is. De DNSSEC beveiliging gebeurd middels asymmetrische cryptografie.
 • Ondersteunen jullie DNSSEC?

  Als professionele hostingpartij ondersteunen wij DNSSEC. Dit zowel op onze recursive nameservers als op onze authoritative nameservers.
 • Ondersteunen jullie DNS-over-HTTPS of DNS-over-TLS?

  Omdat wij security vanzelfsprekend vinden zijn we momenteel aan het onderzoeken of we DNS over HTTPS en/of DNS over TLS kunnen implementeren binnen onze omgeving om de DNS uitwisseling met gebruikers te versleutelen.

Vragen omtrent Hosted Voip

 • Hoe pas ik de boodschap van mijn voicemail aan?

  De welkomstboodschap van uw voicemail kunt u aanpassen via ons voice-portal. Login op https://voip.businessconnect.nl en ga naar “Beheer”, “Voicemail”. Klik op de betreffende voicemailbox en kies bij “Welkomstbericht type” voor “Aangepast”. Vervolgens kunt u bij “Aangepast bericht” kiezen voor “Voeg geluidsbestand toe” waarna u met de microfoon van uw werkplek uw nieuw bericht kunt opnemen.

Vragen omtrent Hosted Exchange

 • Hoe stel ik mijn account in?

  Omdat deze dienst op verschillende platformen te gebruiken is, hebben we hiervoor een aparte handleiding Hosted Exchange.
 • Werkt Hosted Exchange met Outlook?

  Onze Hosted Exchange werkt met Outlook samen. Er is geen plugin benodigd zoals bij andere oplossingen wel het geval is. Wel is het noodzakelijk dat u minimaal Outlook 2007 Servicepack 3 hebt draaien. Gebruik deze link om uw Outlook versienummer te controleren.
 • Heb ik ook webmail met Hosted Exchange?

  Gebruikers van onze Hosted-Exchange dienst hebben ook toegang tot een webmailomgeving. Deze is bereikbaar op https://exchange.businessconnect.nl. U dient in te loggen met uw loginnaam en bijbehorend wachtwoord zoals deze verstrekt zijn bij de opleverdocumentatie.

Vragen over Cloud Backup

 • Welke data kan ik veiligstellen?

  Met onze dienst Cloud Backup zijn diverse soorten gegevens veilig te stellen. Denk aan losse bestanden (documenten, foto’s) maar ook SQL databases (administraties) of zelfs volledige servers.
 • Op wat voor systemen kan ik jullie software installeren?

  Onze software werkt op zowel Windows, Linux als MAC-systemen.
 • Kan ik ook mijn gevirtualiseerde servers veiligstellen?

  Dat is mogelijk. Er is ondersteuning voor diverse virtualisatieplatformen zoals VMWare, kvm, Hyper-v en dergelijke.
 • Kan ik mijn Office365 account ook backuppen?

  Ja dat kan met een uitbreiding op uw abonnement noodzakelijk.
 • Wat gebeurd er als ik over mijn accountgrootte ga?

  Wij vinden het belangrijk dat u een goede backup heeft. Daarom zal het proces gewoon doorgaan wanneer u over uw accountgrootte gaat. U kunt dan zelf kiezen om op te schonen of  een groter abonnement af te sluiten. Wel bestaat de mogelijkheid dat wij het meerverbruik nabelasten.

Overige technische vragen

 • Welke IP addressen hebben jullie nameservers?

  Onze nameservers zijn voor IPv4 en IPv6 bereikbaar op de volgende adressen:

  • primary nameserver : 46.183.250.53 / 2a01:8800::53
  • secondary nameserver : 176.74.234.75 / 2001:4cb8:297:118::53
 • Ik wil een wijziging in de DNS maken

  Indien de DNS van uw domein bij ons draait kunt u wijzigingen zelf eenvoudig maken via ons klantportaal mijn.businessconnect.nl.
 • Moet ik zelf een backup maken van mijn data?

  Ja, u dient zelf backups te maken van uw data. Vaak is dat vanuit een content-management systeem zelfs dusdanig in te stellen waardoor dit volledig geautomatiseerd gebeurd. Voor continuiteit van ons bedrijf maken wij uiteraard ook backups van alle servers maar deze zijn niet eenvoudig te gebruiken om één bestand hieruit terug te plaatsen. Dit heeft wel tot gevolg dat het terugplaatsen van één bestand een tijdrovend karwei is. Daarom zullen wij u daarvoor wel de gemaakte kosten moeten aanrekenen.
 • Hoe kan ik dealer worden van websites en verwante diensten?

  Wij kunnen ons voorstellen dat u enerzijds een breed pakket aan diensten wilt aanbieden aan uw klanten. Dat streven wijzelf ook na. Maar anderzijds blijft u als schoenmaker liever bij uw leest. Om toch de vragen van uw klanten te kunnen beantwoorden, hebben wij voor u daarom een dealerprogramma ontwikkeld. Dit dealerprogramma is dus vooral interessant indien uw klant u vraagt om de hosting van zijn website te regelen. Voordelen voor u als dealer:

   • U ontvangt van ons een jaarlijks terugkerende bonus over de omzet van door u aangebrachte klanten;
   • U heeft geen debiteurenrisico, want wij factureren de eindgebruiker;
   • U maakt gebruik van de hoogwaardige kennis en kunde van BusinessConnect en hoeft dus zelf niet in apparatuur en kennis te investeren;
   • U krijgt geen technische vragen of problemen; de klant neemt direct contact op met ons en wij lossen eventuele problemen voor u op;
   • U kunt desgewenst zelf bepaalde technische zaken inzien en aanpassen;
   • U hoeft slechts een eenvoudige procedure te doorlopen, dus geen moeilijke zaken;
   • U kunt alles telefonisch of per email regelen;

  Neem contact met ons op voor de exacte dealervoorwaarden en -condities.

 • Waar vind ik een speedtest?

  U wilt natuurlijk weten of uw verbinding de snelheid heeft die behoort bij het afgesloten abonnement. Met onze speedtest op businessconnect.nl/speedtest/ kunt u dit snel en makkelijk controleren.

Vragen omtrent het klantportaal

 • Wat kan ik doen in het klantportaal?

  In ons klantportaal kunt u toegang krijgen tot al uw diensten die u bij ons ondergebracht heeft. Van een aantal diensten kunt u ook instellingen wijzigen. Daarnaast kunt u ook eenvoudig uw nota’s downloaden en betalen.
 • Hoe kan ik inloggen in het klantportaal?

  Om in te loggen op het klantportaal gaat u naar https://mijn.businessconnect.nl U kunt inloggen door middel van uw mailadres en het bijbehorend wachtwoord voor de klantportaal.
 • Hoe krijg ik een account voor het klantportaal?

  Indien u nog geen toegang heeft tot onze portaal kunt u klikken op de link “Activeer mijn account”. Vervolgens vult u uw emailadres in en drukt u op de knop “Activeren”. Vervolgens zal er een mail gestuurd worden naar u met het wachtwoord wat u kunt gebruiken. Indien uw mailadres bij ons niet bekend is, dient u aanvullende gegevens in te voeren waarna wij deze controleren.
 • Welke functionaliteit komt er nog meer in het klantportaal?

  De portaal zoals deze nu is zal verder nog uitgebreid worden met meer mogelijkheden. Hierdoor kunt u als relatie meer zelf doen op de momenten dat het voor u uitkomt.

Administratieve Vragen

 • Hoe kan ik een dienst afnemen?

  Indien u een dienst wenst af te nemen van BusinessConnect kunt u contact met ons opnemen per telefoon via ons contactformulier. Wij komen graag met u in contact om ook u kennis te laten maken met onze diensten en service. Nadat we hebben besproken welken diensten u wenst te hebben, maken wij een duidelijk contract op waarop de diensten staan omschreven. Dit wordt aan u ter ondertekening voorgelegd. Na ontvangst van het ondertekende contract gaan wij de diensten inrichten waarbij u na oplevering de benodigde technische gegevens van ons ontvangt per post.
 • Hoe kan ik betalen?

  De diensten welke u afneemt worden door ons maandelijks of per kwartaal gefactureerd. U kunt het verschuldigde bedrag overmaken op IBAN NL72ABNA0434210064 ten name van BusinessConnect BV te Zundert. Bij betalingen gaarne uw factuur- en debiteurnummer vermelden voor een vlotte verwerking van uw betaling. Deze gegevens staan ook vermeld op uw nota. Indien u ons machtigt kunnen wij de nota’s incasseren. Hiermee voorkomt u dat u dit zelf moet overboeken en u vergeet geen enkele factuur tijdig te voldoen. Op onze website kunt u een formulier vinden om de gegevens die wij voor een machtiging nodig hebben, eenvoudig door te geven. Wij accepteren geen contante of paypal-betalingen.
 • Kunnen we jullie machtigen voor automatische incasso?

  Jawel, dat is mogelijk. Wij maken hiervoor gebruik van de reguliere zakelijke incasso. Als u dit formulier invult zorgen wij dat de benodigde formulieren worden toegemaild.
 • Kan ik met iDeal betalen?

  Uiteraard kunt u uw nota’s met iDeal betalen. U logt hiervoor in op ons klantportaal mijn.businessconnect.nl en gaat naar “Administratie” en “Facturen” Daar vindt u alle nota’s met de optie om deze te betalen.
 • Hoe kan ik een dienst opzeggen?

  Indien u de op te zeggen dienst niet meer gebruikt dient u dit schriftelijk kenbaar te maken. Dit kan per mail  of per brief. Opzeggen is alleen mogelijk per einddatum contract. Indien u tussentijds opzegt worden de resterende termijnen op één slotnota in rekening gebracht.
 • Mijn dienst is afgesloten, wat nu?

  Wanneer u te lang achterstaat met uw betalingen en u hebt reeds één of meerdere rappels ontvangen, sluiten wij uw dienst af. Dit houdt in dat u geen gebruik meer kunt maken van uw website, mail of andere dienst welke u bij ons afneemt. Overigens kunnen wij afhankelijk van het openstaand bedrag de toegang tot alle diensten welke u bij ons afneemt blokkeren. Nadat u bent afgesloten dient u de openstaande facturen alsnog te voldoen alsmede heractivatiekosten aan 25 EUR. Zodra deze zijn ontvangen, wordt uw dienst weer in werking gesteld.

Mijn vraag staat er niet tussen.

Wij vinden het belangrijk dat u snel en correct geholpen wordt. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u onderstaand formulier gebruiken om uw vraag te stellen. Wij beantwoorden deze dan zo snel mogelijk.  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw vraag

  Belangrijke informatie vanwege Covid-19

  Vanwege de uitbraak van Covid-19 hebben wij en leveranciers / onderaannemers van ons een aantal maatregelen ingesteld.

  U leest er meer over op onze nieuwspagina.