Hoe maak ik een backup van mijn belplan?

 1. Home
 2. Support
 3. Hoe maak ik een backup van mijn belplan?

In dit artikel leggen we uit hoe een backup gemaakt kan worden van een belplan.

Waarom zou ik mijn belplan veiligstellen?

Wij adviseren om altijd backups te maken van uw gegevens. Ook van een belplan. Dit is immers de flow van uw inkomende oproepen en is van belang voor uw bereikbaarheid. Daarnaast is het handig om een kopie te hebben vóór u een belplan gaat aanpassen zodat deze teruggezet kan worden in het geval uw aanpassingen niet het gewenste resultaat hebben.

Hoe maak ik een backup van een belplan?

Een backup maken van een belplan doe je op de volgende manier. We zorgen eerst dat we zijn ingelogd op onze voice-omgeving via de link https://voip.businessconnect.nl/.

 1. Ga naar “Belplannen” en klik op “Belplan-extensies”
  backup-maken-belplan-stap-1
 2. U krijgt alle belplan-extensies te zien; klik hier op “Toevoegen”
  backup-maken-belplan-stap-2
 3. Selecteer een vrij nummer voor de extensie (bijvoorbeeld 801); voer een beschrijving in van deze kopie en selecteer bij “3” van welke nummer het belplan gekopieerd moet worden. Klik vervolgens op “Sla op & ga naar belplan” of “Opslaan”.
  backup-maken-belplan-stap-3
 4. U heb nu een kopie gemaakt van een belplan !

 

Conclusie

Het maken van backups van een belplan is snel en eenvoudig te doen. Dit weegt niet op tegen de tijd die u nodig zult hebben om uw belplan weer terug op te bouwen indien u door een misconfiguratie uw belplan onbruikbaar maakt.

 

Opmerking

Wij maken backups van onze voice omgeving voor behoud van dienstverlening en data. Het terugzetten van accounts of belplannen is echter niet mogelijk. Indien u een belplan kwijt bent kunnen wij u wel assisteren maar wij kunnen deze niet terugzetten.

Menu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap