Hoe maak ik een backup van mijn email op mijn Mac?

  1. Home
  2. Support
  3. Hoe maak ik een backup van mijn email op mijn Mac?

In dit artikel gaan we in op het maken van backups van uw emailberichten. Let wel; dit artikel is uitsluitend van toepassing wanneer u IMAP, POP3 of onze Hosted-Exchange omgeving gebruikt voor uw email.

In dit artikel gaan we er vanuit dat u werkt op een Mac. Gebruikt u Outlook lees dan “Hoe maak ik een backup van mijn email“.

Waarom zou ik mails backuppen?

Wij adviseren om altijd backups te maken van uw gegevens. Ook van uw mailberichten is het maken van backups verstandig. Het kan namelijk gebeuren dat u per ongeluk één of meerdere emailberichten verwijderd en daar pas later achter komt. Dan is de map “Verwijderde items” ook wellicht al leeggemaakt.

Hoe kan ik mijn emailberichten veiligstellen?

Er zijn verschillende manieren om uw mail veilig te stellen. Vaak kunt u dit doen vanuit het programma wat u ook gebruikt om uw mail op te halen (bijvoorbeeld de Mail-app op de Mac of een losse tool hiervoor).

Veiligstellen emails vanuit Apple Mail

Als u de standaard Mail-app gebruikt van Apple dan kunt u zeer eenvoudig en snel uw mails kopiëren naar een apart bestand en indien nodig nadien weer importeren.

De mails worden bewaard in het mbox-formaat op een door u op ge teven locatie op je Mac. Dit bestand is eventueel ook weer mee te nemen in uw cloud-backup bij ons.

We doen dit op de volgende manier.

  1. Open “Mail”
  2. Klik in het linkerdeel van het scherm op de te exporteren postbus met de rechter muisknop:
  3. Kies hier “Exporteer postbus…”
  4. zoek een locatie op je Mac waar je de backup wil opslaan en klik op “Kies”. Het exporteren begint nu.
Menu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap