1. Home
 2. /
 3. Diensten
 4. /
 5. Hosting
 6. /
 7. SSL-Certificaten

SSL-Certificaten

Hedendaagse oplossingen vragen om security. Uw bezoekers vereisen dat u op een veilige manier met hun gegevens om gaat. Met een SSL-certifiaat kunt u aantonen dat uw webshop goed beveiligd is. Ook voor het koppelen van uw smartphone aan uw eigen mailserver wordt een certificaat vereist.

Wij leveren certificaten van 12 maanden tot 48 maanden geldigheid en indien gewenst met Extended Validation (de groene balk).

Categorie: Hosting

Beschrijving

Wat is SSL ?

SSL staat voor Secure Sockets Layer en zorgt ervoor dat de datastroom tussen de website en de bezoeker niet leesbaar is voor anderen. Vertrouwelijke informatie die klanten naar een website sturen (zoals wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie) kan gestolen worden. Hackers worden steeds slimmer; websites worden gekopieerd waardoor het lijkt dat je op de goede website zit maar in werkelijkheid zit je op een vervalste website waardoor je gevoelige informatie weggeeft aan criminelen. SSL geeft een website een identiteit welke door een derde partij is gecontroleerd.

Hoe werkt SSL?

De data die van de website naar de bezoeker wordt verstuurd en de data die de andere kant op verstuurd wordt, wordt gecodeerd via het zogenaamde SSL-protocol. De sleutel tot het lezen van deze code wordt verstuurd van de server van de website naar de computer van de bezoeker zodra deze twee contact maken. De informatie die vanaf dan heen en weer wordt verstuurd, kan middels de versleuteling (encryptie) alleen worden gedecodeerd door deze twee partijen en niet door een derde.

De voordelen van SSL

  • De verbinding tussen de website en de bezoeker is beschermd en kan niet gelezen worden door derden. Dit zorgt dus voor privacy;
  • Geen browserwaarschuwingen meer bij klanten i.v.m. niet vertrouwd certificaat;
  • Beveiliging is zichtbaar voor klanten door het slotje in de adresbalk;
  • Creëert vertrouwen bij klanten: de website is betrouwbaar en de gegevens van de bezoeker worden beschermd; Vertrouwen resulteert in meer verkeer en transacties op de website. Onderzoeken hebben aangetoond dat de aanschaf van een SSL-certificaat kan leiden tot 5% of meer omzetverhoging. Een SSL-certificaat kan dus ook worden ingezet als marketinginstrument, want meer websitebezoekers zorgt voor meer transacties en klanten die terugkeren. Dit resulteert in een sterkere merknaam en maakt de investering dus zeker de moeite waard!
  • Google hecht zeer veel waarde aan veiligheid. Daarom indexeert zij websites welke een certificaat hebben ook hoger dan vergelijkbare websites zonder certificaat (bron: Googleblog voor webmasters)
Leer op onze pagina “Een SSL-certificaat aanschaffen, waar moet ik op letten” meer over de verschillende soorten SSL-certificaten.
BusinessConnect levert ssl-certificaten van onder andere Thawte, Sectigo en Symantec. Neem contact op met ons voor een vrijblijvende offerte voor een beveiligingscertificaat.

Gerelateerde producten

Additionele producten

Menu