Dag van de domeinnaam

  1. Home
  2. Domeinnamen
  3. Dag van de domeinnaam

Donderdag 1 juli is het weer de jaarlijkse Dag van de Domeinnaam. Dit jaar is het de derde keer dat Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) dit evenement organiseert. SIDN is de (enige) partij die .NL domeinnamen registreert en uitgeeft. De dag bij uitstek dus om ook vanuit onze kant meer aandacht te geven aan de waarde van een domeinnaam.

De perfecte domeinnaam

Een domeinnaam registreren is zeer eenvoudig. Het is echter belangrijk om een goede domeinnaam te kiezen. Een domeinnaam die aansluit bij uw bedrijf, product of dienst. Daarnaast kunt u ook nog kiezen uit diverse zogeheten Top Level Domains (TLD), ook wel domeinnaamextensie genoemd. Dit is het achtervoegsel van de domeinnaam zoals .NL, .COM, .BE en .EU.

Een domeinnaam (en -extensie) moet bij voorkeur aansluiten bij de geografische dekking van uw bedrijf. Het punt wat wel speelt is dat domeinnamen uniek moeten zijn. Dat houdt in dat deze slechts één keer uitgegeven worden binnen een top-level-domain. Vergelijk het met een telefoonnummer.Net als een telefoonnummer moet een domeinnaam uniek zijn. Het vinden van de juiste domeinnaam is daarom nog niet zo eenvoudig. Meer adviezen om een goede domeinnaam te kiezen vindt u in ons artikel “Tips voor het kiezen van een goede domeinnaam“.

Registreer je domeinnaam!

Omdat hedendaags ondernemen voor een groot deel online gebeurd is het van belang om een domeinnaam en een website te hebben. Uit onderzoek van SIDN is gebleken dat voor een ZZP’er een eigen domeinnaam en website gemiddeld € 22.500,00 per jaar oplevert.
Uw domeinnaam registreren is bij ons als zakelijke provider zeer eenvoudig. Neem contact met ons op om uw domeinen te registeren.

Waarom domeinen registreren bij BusinessConnect?

Domeinen worden door ons op uw naam geregistreerd. U bent daarmee ook formeel eigenaar van het domein. Bij veel providers gebeurd dat anders waardoor u geen eigenaar bent van het domein. Lees meer hierover op onze blogpost “De gevolgen van een onjuiste domeinnaamhouder”.
Een ander verschil is dat wij op meerdere servers, in verschillende netwerken en op verschillende locaties uw domein-informatie beschikbaar stellen (nameservers). Hierdoor is de kans op uitval van een nameserver bijzonder klein. Ter verduidelijking; wanneer de nameservers onbeschikbaar zijn zal uw website of mail niet meer werken. Helaas zijn er veel providers die dat op één server draaien.
En last but not least; BusinessConnect bestaat al sinds 1998, al bijna vanaf het begin van het commerciele internet. Wanneer u meer wilt weten hoe wij omgaan met domeinnaamregistraties, lees dan onze blogpost “Domeinnaam registreren voor zakelijk gebruik“.

Verdien een FonQ-waardebon

Om de domeinnaam te promoten heeft SIDN een actie. Registreer je domeinnaam vandaag en deel je geregistreerde domeinnaam via Facebook, Twitter of LinkedIn met hashtag #dvdd2017 en geef aan wat je met dit domein gaat doen. Je ontvangt dan van SIDN een waardebon van € 10,00 voor FonQ.nl.

Hebt u één of meerdere domeinen die u wilt registreren of verhuizen? Ga naar onze webshop of neem contact met ons op hiervoor.

Menu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap