Zakelijke hosting

  1. Home
  2. Geen categorie
  3. Zakelijke hosting

Zakelijke hosting voor uw website en applicaties

Voor de meeste ondernemers is de website meer dan alleen een online visitekaartje. Goede beschikbaarheid en vindbaarheid in zoekmachines vergroot de kansen van de business. Het kiezen van de juiste hosting en online diensten zou eenvoudig moeten zijn, maar is dit helaas niet. Zo zijn er veel aanbieders en daarom is het maken van een goede (en eerlijke) vergelijking complexer dan het op het eerste oog lijkt.

Hosting: van websites tot applicaties

Het woord hosting is een generieke term om aan te geven dat een website, e-mail, telefonie of applicatie op een systeem (host) staat. Vaak betekent dit ook het direct of indirect beschikbaar maken via het internet. Zo bestaat er webhosting voor websites en applicatiehosting voor applicaties.

Waarom zoveel aanbieders van hosting?

Er zijn veel aanbieders, of providers, actief in de wereld van hosting. Het merendeel is klein begonnen, soms zelfs vanaf een slaapkamer of zolder. Ondanks dat er nog steeds dit soort hosters zijn, is hun aantal stevig afgenomen. Mede door de komst van Google Maps is het eenvoudiger geworden om te bekijken wat voor pand er op een adres staat. Zelfs al staan de meeste diensten in een datacenter opgeslagen, het pand van het betreffende bedrijf kan al een goede eerste indruk geven.

Verschillende kwaliteit en aanbieders

De meeste hostingbedrijven tonen hun beschikbare pakketten in de vorm van opslag (b.v. aantal gigabytes) en aantal mailboxen of databases. Helaas zegt dit niks over hoe goed hosting is. Veel opslag vertelt bijvoorbeeld niks over de snelheid. Hier schuilt ook het gevaar en maakt het eerlijk vergelijken van aanbieders erg moeilijk.

Toch is er een eenvoudige manier om een eerste grote onderverdeling te maken: generieke hosters en zakelijke hosters. De generieke hoster doet zaken met zowel particulieren als zakelijke klanten. In de meeste gevallen zijn infrastructuur en ondersteuning (b.v. helpdesk) gedeeld. Dit kan ten koste gaan van de dienstverlening. Neem bij zakelijke beslissingen daarom geen risico en ga voor een zakelijke aanbieder.

Wat is zakelijke hosting?

Zakelijke hosting is een dienst gericht op ondernemers en bedrijven. Hierbij wordt een ander niveau van dienstverlening verleend dan particuliere hosting. Bijvoorbeeld hogere eisen aan beschikbaarheid, snelheid en veiligheid. De belangen van stabiele hosting zijn vaak hoger, aangezien een verstoring een stevige kostenpost kan zijn.

Verschillen tussen particuliere en zakelijke hosting

Binnen zakelijke hosting zijn de eisen op meerdere vlakken dus hoger dan bij de generieke aanbieders. Een mooie vergelijking gaat op bij telefonie via internet (VoIP of voice-over-IP). De geringste vertraging levert haperende gesprekken op of zelfs een vergadering die meermaals wordt onderbroken.

Vaak zijn de “budget” hosters daarom niet geschikt voor het vereiste kwaliteitsniveau wat u mag verwachten bij zakelijke hosting. Zo zijn zij vaak niet aangesloten bij een branchevereniging of missen de benodigde certificeringen. Kortom, u krijgt waar u voor betaalt.

Zakelijke hosting en webhosting kenmerkt zich door o.a. de volgende factoren:

  • Voldoende bandbreedte tot beschikking (stabiliteit, capaciteitsmanagement)
  • Hogere performance (A-merk apparatuur, schaalbaarheid)
  • Proactief beheer (software updates, problem management)
  • Vlotte afhandeling van verstoringen (monitoring)
  • Regelmatig en gepland onderhoud
  • Redundantie in connectiviteit (beschikbaarheid)
  • Contractuele afspraken mogelijk

 

Wie zijn wij?

BusinessConnect is, zoals de naam al zegt, gespecialiseerd in zakelijke internetdiensten. We leveren zakelijke webhosting, verbindingen, telefonie en hosting van applicaties. Afhankelijk van uw wensen doen we dit op gedeelde systemen (shared hosting), of voor u op maat (colocatie, dedicated).

Onze zakelijke hosting is een professionele hostingdienst die is opgebouwd rond een drietal pijlers:

Veiligheid

De laatste jaren zijn er nogal wat zaken in het nieuws gekomen omtrent aanvallen op websites of datalekken vanuit websites. Wij werken volgens de ISO 27001 standaard om de veiligheid te kunnen waarborgen.

Stabiliteit

U wilt kunnen vertrouwen op een stabiele dienstverlening voor uw website. Zo testen wij al onze hardware voordat het in productie wordt genomen. Daarnaast monitoren we onze diensten continu, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het vertrouwen wat wij in onze hosting hebben kan vastgelegd worden in een Service Level Agreement (SLA).

Als onderdeel van de stabiliteit wordt alle apparatuur die we gebruiken of in gebruik gaan nemen; langdurig bij ons getest. Dit kan variëren van de routers welke we bij een managed verbinding leveren tot aan de grotere routers en servers welke we in de datacentra gebruiken. Daarnaast beschikken we ook over een eigen voorraad met reserve-apparatuur en -onderdelen.

Opstelling voor burn-in test van hardware.

Snelheid

Snelle hosting is prettig voor uw bezoekers. Maar wist u dat betrouwbare zakelijke hosting meer voordelen heeft? Het bevordert een hoge snelheid uw positie bij diverse zoekmachines. Lees hierover in onze blogpost “Snelle webhosting en de invloed op de zoekmachines (SEO)“.

Wij maken het simpel

Wij ontzorgen u graag met de overstap naar professionele hosting. Zo hebben we een verhuisservice om uw domeinen en websites naar ons te migreren.

Menu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap