ISDN stopt. Bent u klaar voor de toekomst?

  1. Home
  2. Algemeen
  3. ISDN stopt. Bent u klaar voor de toekomst?

Inleiding

Hebt u nog één of meerdere ISDN-lijnen die u gebruikt voor uw telefonie? Dan zult u voor 1 september een alternatief moeten hebben. Dat is namelijk de datum dat KPN haar ISDN-netwerk zal uitzetten voor de zogeheten enkelvoudige ISDN1 en ISDN2 lijnen.

KPN geeft als reden hiervoor aan dat de markt voor vaste telefonie grotendeels is overgestapt op bellen via internet. Ook wordt de mobiele telefoon steeds vaker gebruikt om te bellen. Daardoor wordt het onderhoud van het ISDN-netwerk relatief duur. Overigens heeft dit ook betrekking op andere telefoon-aanbieders die ISDN diensten leveren via KPN Wholesale zoals Dean, OneAccess, Telfort, Tele2 en dergelijke. Zij zullen ook stoppen met het ondersteunen van ISDN.

Alternatieven

Die nieuwere technieken hebben er ook voor gezorgd dat er een voor telefonie een alternatief kwam, namelijk Voice over IP (VoIP).

Voice over IP is een techniek waarbij het telefoongesprek gedigitaliseerd wordt. Dat is hetzelfde principe als bij ISDN. Het signaal wordt echter niet over de ISDN-lijn verstuurd; maar over het internet. Doordat het over het netwerk getransporteerd wordt heeft een aantal voordelen. Omdat het over een netwerk getransporteerd kan worden is Voice over IP ook geschikt om over Internet te werken. Dat is ook de reden dat wij al meer dan 15 jaar ervaring hebben met Voice over IP! Wellicht een geruststelling voor u.

Hosted Voip

Hosted Voip is een dienst waarmee u een nieuwe, virtuele telefooncentrale krijgt. Deze dienst kan dus een reeds bestaande bedrijfscentrale vervangen. Het grote voordeel hiervan is dat er geen investering in een nieuwe centrale vereist is, er is geen periodiek onderhoud nodig, standaard voicemail, belgroepen en u kunt zelf toestellen ergens anders plaatsen (mits er maar een netwerk / internet aansluiting is). Maar ook verschillende vestigingen, een slimme vast/mobiel integratie of inzichtelijkheid in uw telefonische bereikbaarheid.
De voordelen:

  • Kostenbesparend
  • Hoge belkwaliteit
  • Optioneel beeldbellen
  • Vast-mobiel integratie
  • Beveiliging mogelijk van uw gesprekken

Daarnaast zijn aanpassingen eenvoudig toe te voegen aan de centrale. Denk hierbij aan belgroepen, wachtrijen, meldingen, koppelingen met uw crm-systeem en dergelijke! Met onze oplossing stopt telefonie en begint bereikbaarheid. Meer weten over hosted voip?

Siptrunk

Hebt u een recente telefooncentrale dan is die wellicht al geschikt om via Voice over IP te bellen. In zo’n geval kunnen wij u een siptrunk aanbieden. Een siptrunk is een dienst waarbij uw centrale via onze omgeving al haar belverkeer afwikkelt. Uw centrale blijft in gebruik; uw toestellen blijven staan en uw nummers blijven ook gelijk.
De voordelen:

  • Geen desinvestering
  • Geen nieuwe toestellen, uw oude systeem blijft nagenoeg hetzelfde.

Lees meer over onze siptrunk.

De voordelen van Voice over IP

Voice over IP heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele telefonie. De voordelen zijn echter wel afhankelijk van uw specifieke situatie en de gekozen oplossing…
Wanneer u overstapt hebt u in ieder geval een grotere flexibiliteit en schaalbaarheid dan met traditionele telefonie.

Overstappen

Overstappen met uw telefonie van ISDN of een andere Voip-aanbieder naar BusinessConnect gaat probleemloos. Wij nemen samen met u uw wensen door omtrent de inrichting van uw Hosted Centrale of siptrunk. De portering van uw nummers wordt samen met u ingepland. Vóór de daadwerkelijke portering controleren we nogmaals of alles correct zal functioneren.

Menu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap