Hoe controleer ik mijn Outlook versie

Indien u gebruik gaat maken van onze dienst Hosted Exchange is het van belang dat u met de juiste Outlook versie werkt. U dient namelijk minimaal Outlook 2007 Servicepack 3 (SP3) te hebben.

Hebt u Outlook 2010 of hoger dan kunt u gebruik maken van onze dienst.

Indien u Outlook 2007 hebt dient u zekerheidshalve onderstaande manier te gebruiken om de juiste versie te bepalen.

Ga op de harde schijf van uw computer naar de directory c:\Program Files\Microsoft Office\Office12 en zoek in de lijst met programma’s naar “outlook.exe”.

controleren versie outlook 2007 blader naar outlook

Overigens kan, afhankelijk van de instellingen van uw computer, de toevoeging “.exe” weggelaten zijn. U kunt dan aan het icoon het bestand opzoeken.

Klik met de rechter muisknop op “outlook.exe” en kies uit het context-menu de optie “Eigenschappen”. Klik vervolgens op het tabblad “Details” en controleer het versienummer.

tabblad versie van outlook.exe

Het versienummer kan als volgt zijn :
Outlook (Origineel) : 12.0.4518.1014
Outlook (SP1) : 12.0.6212.1000
Outlook (SP2) : 12.0.6423.1000
Outlook (SP3) : 12.0.6607.1000

Is uw versienummer lager dan 12.0.6607.1000 dan dient u Servicepack 3 van Outlook 2007 te installeren; u kunt deze gratis downloaden van de website van Microsoft via deze link: https://support.microsoft.com/nl-nl/kb/949585